Aloe Vera

Οι αρετές της Αλόη έχουν καταγραφεί από πολλούς μεγάλους πολιτισμούς, από εκείνους της Περσίας και της Αιγύπτου στη Μέση Ανατολή, σε εκείνους της Ελλάδας και της Ιταλίας στην Ευρώπη, σε εκείνους της Ινδίας και της Αφρικανικής Ηπείρου.
Ο George Ebers πρώτος ανακάλυψε το 1862 , σ' έναν αιγυπτιακό πάπυρο του 1500π.Χ. ότι στην αρχαιότητα οι Έλληνες και Ρωμαίοι παθολόγοι την χρησιμοποίησαν με μεγάλη επιτυχία ως ιατρικό βότανο.
Οι ερευνητές έχουν βρει επίσης ότι και στους αρχαίους Κινέζικους και Ινδικούς πολιτισμούς χρησιμοποίησαν Αλόη Βέρα. .Η πιο τεκμηριωμένη χρήση Αλόης προέρχεται από τους αρχαίους Αιγυπτίους και χρησιμοποιήθηκε από το Βασιλιά Σολόμωντα, ο οποίος την είχε εκτιμήσει ιδιαίτερα.
Ο Μέγας Αλέξανδρος κατέκτησε το νησί Socotra προκειμένου να βρει Αλόη για τον στρατό του Κατά τη διάρκεια των θρυλικών ταξιδιών του στην Ανατολή, μεταξύ των πολλών θαυμάτων που καταγράφηκαν από τον Marco Polo ήταν και οι περιγραφές των πολλών εφαρμογών της Αλόη Βέρα. Σε πολλές από τις θεραπείες των Ατζέκων, είναι γνωστό ότι η Αλόη ήταν ο αποτελεσματικός παράγοντας
Πηγή: AΠE
Είναι απόλυτα λογικά όταν κάποιος έρχεται πρώτη φορά σε επαφή με την Αλόη και ενημερώνεται για τις θεραπευτικές και θαυματουργές της ιδιότητες να είναι επιφυλακτικός όχι μόνο γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι δεν είναι εξοικειωμένοι με την Αλόη αλλά επιπλέον επειδή φαντάζει κυριολεκτικά απίστευτο αυτό το ταπεινό φυτό να κάνει καλό σε περισσότερες από 100 διαφορετικές ασθένειες πολλές από τις οποίες δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους! όπως περιγράφεται στο βιβλίο του γνωστού γυναικολόγου, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, μέλος του Δ.Σ του ιατρικού συλλόγου Αθηνών και Δ/ντή του τμήματος Ιατρικής του εμβρύου του νοσοκομείου ΙΑΣΩ κου Γιώργου Αλεξανδράκη : «ΑΛΟΗ Η ΤΡΥΦΕΡΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ»
Η εταιρεία μας συνεργάζεται και καλλιεργεί το συγκεκριμένο
παχύφυτο. Έχει πιστοποιητικά βιολογικής καλλιέργειας καθώς και
πιστοποιητικά αναγνώρισης του είδους (Aloe Vera Barbadensis Miller).

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις